Vrijdag 10 november vond het startsymposium van de MEDIASTrial plaats in het Máxima Medisch Centrum Eindhoven.

In aanwezigheid van de vertegenwoordigende longartsen, longchirurgen, cardiothoracaal chirurgen en research medewerkers uit de deelnemende ziekenhuizen werd de achtergrond en opzet van studie besproken. Vervolgens werden er state of the art lezingen gehouden door prof. dr. J.T. Annema (longarts AMC), dr. W.H. Schreurs (longchirurg NWZ) en prof. dr. A.F.T.M. Verhagen (cardiothoracaal chirurg Radboud UMC) over respectievelijk ‘Endoscopische stadiëring’, ‘Chirurgische stadiëring’ en ‘Anatomische resectie en lymfeklierdissectie’.

De organisatoren danken de deelnemers voor de belangstelling en deelname aan de discussie. De komende weken zal de inclusie opgestart worden in alle deelnemende centra.